Kuten vanha suomalainen sanonta kuuluu: Järjestys se olla pitää.

Yrityksen auto on myös omalla tavallaan sen käyntikortti. Paitsi että auton näkevät useammat kuin varsinaisen käyntikortin. Siistit, järjestetyt hyllyt antavat ammattimaisen kuvan ja lisäävät luottamusta. Kaaos, pitkin lattioita pyörivät työkalut ja irtotavarat eivät vakuuta asiakasta tai anna millään tavoin myönteistä kuvaa.

Työn tuottavuus ja ripeys kasvavat, kun kaikki on järjestyksessä. Samalla saa ylimääräistä tilaa myös muulle kuormalle, sillä järjestelmä on suunniteltu erityisesti pieniin ja ahtaisiin tiloihin. Lisäksi pienempi auto ja kevyempi kuorma vähentävät polttoainekustannuksia.

Mutta mitä on syytä tietää, kun suunnittelee hyllyjärjestelmän hankintaa? 

Hyllyjärjestelmän vaivaton suunnittelu

Mikäli alkaa itse suunnitella hyllyköitä, niiden kiinnitystä ja ennen kaikkea koko homman logistiikkaa yhdellekin autolle – saati useammalle – tuhrautuu hommaan aikaa ja rahaa. Kätevämpi voi tietenkin rakentaa hyllyt omin voimin alusta alkaen, jos siihen haluaa käyttää työtunteja.

Valmiita hyllyjä saa ostettua irtotavarana, mutta niiden paikat täytyy tietenkin mitata ja mallata. Hyllyjen sijoittelu hoituu kynällä ja viivoittimella auton pohjapiirroksen päälle hitaasti.

Kaiken lisäksi budjetti pitää suunnitella, ja silti se saattaa lopulta karata täysin lapasesta.

Kun suunnittelutyö on paketissa, täytyy tietenkin vielä miettiä, mikä osanen ja työkalu menee mihinkin hyllyyn ja laatikkoon. Ja niin – ne laatikot. Kuinka monta, minkä kokoisia ja mihin järjestykseen? Avohylly tuskin on järkevin vaihtoehto.

Voisiko koko hoidon ulkoistaa?

Hyllyjärjestelmän voi suunnitella helposti myös suoraan netissä. MySortimo-ohjelman avulla suunnittelu käy kaikille automerkeille ja -malleille vaihe vaiheelta, vuorokaudenajasta riippumatta. 

Sortimo-ammattilainen tutkii suunnitelman, toteuttaa asiakkaan haluamat muutokset ja tekee tilauksen. Kokoonpanon aikana asiakas saa vinkkejä hyllyjärjestelmän kokoamisesta ja komponenteista.

Kulut pysyvät kurissa, sillä järjestelmän voi suunnitella omaan budjettiraamiin sopivaksi.

Jatkuvaa korjailua vai lujaa laatua?

Heikkolaatuiset säilytysratkaisut vaativat jatkuvaa uusimista ja korjailua, mikä tulee pidemmän päälle kalliiksi. Harkittu hyllyjärjestelmä on kätevyyden lisäksi turvallinen, kun ei tarvitse pelätä saavansa pultteja ja jakoavainsarjaa päähänsä. Oikein asennettuna se pysyy paikoillaan, eikä tule syliin tiukimmissakaan kurveissa.

Turvallisuuteen vaikuttavat myös ergonomia ja työkalujen saavutettavuus: eniten käytetyt lähelle ovea ja harvemmin tarvitut perälle. Taas pysyy päänuppi turvassa, kun ei päivittäin kurottele akkukonetta perimmäiseltä ylähyllyltä.

Sortimon SR5-hyllyjärjestelmä on kestävää saksalaista laatutyötä, joka on tehty ammattitaidolla korkealaatuisista materiaaleista. Kaikki Sortimon tuotantolinjat ovat saaneet riippumattoman TÜV-laatumerkinnän. Tuotteet ovat kolari- ja laatutestattuja.

Valmiiseen pöytään

Kun hyllyt, laatikot, penkit ja muut on vihdoin valittu, ne pitää myös asentaa. Rälläkän, hitsipillin ja sen ylähyllyn akkukoneen kanssa ahtaassa pakettiautossa reuhaaminen on toki eräs vaihtoehdoista, mutta työn saattaisi saada hoidettua vähemmälläkin vaivalla.

Asennuksen suhteen ei tarvitse jäädä lenkkiavainta pyörittelemään: Kun Sortimon SR5-järjestelmä on suunniteltu MySoritimon avulla, Sortimon tai sen jälleenmyyjien koulutetut asentajat huolehtivat asennuksen sujuvuudesta avaimet käteen -periaatteella. Tilauksen voi tehdä kätevästi vaikka puhelinsoitolla, ja asennus hoituu nopeasti jälleenmyyjämme tai meidän hallissa.

Lopulta yrittäjän pakettiauto ei ole enää vain kuljetusväline, vaan monipuolinen työpiste.

Mukautuva SR5-järjestelmä

Työt ja kohteet vaihtuvat, joten säilytys- ja kuljetustarpeet täytyy suunnitella uudestaan. Kiinteiden hyllyjen irroittamisessa on oma hommansa. Itse asiassa koko takatilan järjestys täytyy usein suunnitella uudelleen vaikka vain yhden komponentin tai hyllyn lisäämiseksi: aikaa kuluu ja hermot kärventyvät.

Kun purku on tehty, onkin aika kasata koko setti uudelleen, uuden suunnitelman mukaan. Pahimmillaan kaikki täytyy aloittaa täysin alusta.

Uusien tarpeiden ilmestyessä ei tarvitse alkaa repiä hyllykiskoja pakettiauton seinistä tai mittailla tilaa kookkaammille laatikoille. SR5-järjestelmä on uudelleen- ja jälleenmuokattava. Varsinkin SR-Boxx-muovilaatikoiden kokoa on helppo muunnella tai vaihtaa hyllyyn salkkuja tarpeen mukaan. Asennustyökalutkin voivat jäädä omaan rauhaansa.

Edellisen asennuksen suunnitelma on MySortimon tietokannassa, ja sen avulla SR5-järjestelmää voi laajentaa ja muokata sekä yhdistää myös muiden toimijoiden tuotteisiin.

Sortimolla prosessi on hyvin suoraviivainen: suunnittelu, tilaus ja asennus. Hyllyjärjestelmän lisäksi asiakas saa aikaa, luotettavuutta ja järjestelmällisyyttä, mikä näkyy jokapäiväisessä työssä.