Mika Murtola, CS CraneService – AUTOT VAIHTUVAT, LAATUMERKKI EI

CS CraneService on Suomen ainoa raskaiden nostureiden korjaukseen ja kunnossapitoon erikoistunut yritys. Korjaustiimiin kuuluu 10 sähköasennuksen ja kunnossapidon ammattilaista ja luonnollisesti siis 10 pakettiautoa. Autot ovat kovassa kulutuksessa, ja nyt on menossa jo kolmas kierros autoja, joissa on Sortimon varusteet. Kysyimme CS CraneServicen hallituksen puheenjohtajalta Mika Murtolalta kokemuksia Sortimon tuotteista.

“Ensimmäiset varusteet tulivat ostettujen autojen mukana”, Murtola kertoo. “Sen jälkeen olemme ostaneet ne Sortimolta. Sortimo oli meille tuttu toimija, ja tiesimme, että hinta-laatusuhde on kunnossa.”

Ammattitaitoinen myyjä on ostajan etu

Sortimon kokonaisuus vakuutti. “Myyjä tuli paikan päälle, ja katsottiin yhden silloisen auton vieressä, mitä pitäisi saada. Kaveri tietää tosi tarkasti, kun vähän tarinoidaan, ja pystyy luomaan kuvan, millainen olisi juuri tähän tarpeeseen sopiva sisustus.” 

Sortimon autokalustejärjestelmien variaatioissa on rajana vain taivas ja pakettiauton seinät. Asiakkaan ei ole helppo osata kertaheitolla kuvailla myyjälle, tai edes itse tietää, millaista ratkaisua kaipaa autoonsa. Silloin nousee tärkeäksi myyjän ammattitaito. Tästä myyjä saa Murtolalta kiitosta. “Esimerkiksi edellisen sisustuksen kanssa tehtiin kaksi aivan erilaista mallia, joista valitsimme toisen.” 

Toisenlaisiakin kokemuksia on. “Yleensä myyjä tekee vain yhden mallin ja jumittuu siihen. Pitää olla luovuutta, että pystyy erilaisiin ratkaisuihin”, Murtola sanoo. Kysyttäessä, mikä Sortimon tuotteissa on parasta, Murtola mainitseekin juuri muunneltavuuden. Kalusteratkaisun saa räätälöityä juuri omaan käyttötarkoitukseensa. “Tavarat on helppo  löytää, kun saa juuri sellaisen kuin haluaa. Joku haluaa isoja laukkuja, toinen tarvitsee lavan, kolmas koukkuja seinälle.”

Auto on yrityksen käyntikortti

“Yksi tärkeä näkökohta on turvallisuus”, Murtola muistuttaa. Vastuullinen yrittäjä huolehtii luonnollisesti asentajiensa työturvallisuudesta. Sortimon kaikki autokalustejärjestelmät ovat kolaritestattuja. “Tavarat ei törmäystilanteessa lennä matkustamoon”, Murtola kuvaa.

Auto on asentajan käyntikortti ja sellaisena tärkeä osa yrityksen brändikuvaa. CS CraneServicen autoja ei tarvitse hävetä, vaikka joku asiakas sattuisikin kurkistamaan takaovesta sisälle yllättäen. ”Kehtaa avata asiakkaan pihassa. On ammattimaisen näköistä, kun tavarat on siististi hyllyissä. Se on tavallaan brändijuttu myös, antaa ammattimaisen kuvan.” 

Murtola kertoo myös hävikin vähentyneen, kun tavarat on saatu juuri oikeille paikoilleen ja mietitty kunkin työntekijän prosessiin sopivasti. “Kun mulla oli tavarat laatikoissa auton lattialla, niin paljon enemmän hävisi työkaluja”, Murtola kertoo ja lisää, että työaikaakin säästyy, kun kadonneita tavaroita ei tarvitse metsästää milloin mistäkin.

“Kätevää ja helppoa”

Kaikkein parasta Murtolan mielestä on se, että Sortimo-tuotteiden asennus sisältyy hintaan. “Se on kätevää ja helppoa. Myyjä suunnitteli eri variaatiot, kaksi täysin erilaista suunnitelmaa. Suunnitelmat tulivat nopeasti. Kätevää, kun näkee paperilla ja 3d-kuvana ja pystyy muokkaamaan.”

Murtola sai vahvan kokemuksen siitä, mihin Sortimo taipuu. CS CraneServicen tilaamat säilytysjärjestelmät olivat kokonaan yksilöllisesti suunnitellut. “Aivan spesiaali toimitus, jollaista ei koskaan aikaisemmin ollut tilattu Suomessa.” Tuotteet koottiin Sortimon hallissa. “Asennus oli päivän homma, tosi nopea.” 

Kannattaa ostaa hyvät kalusteet

Murtola toivoo, että muutkin pakettiautoja käyttävät löytäisivät Sortimon tuotteet. “Ehdottomasti suosittelen kaikille. Varsinkin kaikki kunnossapitoyritykset ja vastaavat, joissa autoissa ei ole pelkkää irtotavaraa kuten pahvilaatikoita.”

Murtola toivoo, että muutkin pakettiautoja käyttävät löytäisivät Sortimon tuotteet. “Meillä on Sortimon tarrat autoissa, ihan siitä syystä, että muutkin ymmärtäisivät ostaa hyvät kalusteet autoihinsa.“